Seyahatimizin 2. ülkesi 1918’de “Bir kere yükselen bayrak bir daha inmez” nidaları ile bağımsızlığını ilan eden kardeş ülke Azerbaycan. Gence ile başlayıp Bakü ile bitiriyoruz. Gence’de Ilham Huseynov Bakü’de Enver Chingizoglu karşılıyor. Azerbaycan ile dilimizin bu kadar yakın olduğunu inanın bilmiyordum. Yarım saat dinledikten sonra kendimi asgar Huseynov Bey’in yöneticisi olduğu Kinetix firması çalışanlarına Türkçe eğitim veriyor buldum. Tercümansız bir şekilde rahatça anlaşabildik. Birlikte hareket edildiğinde büyük bir potansiyeliz.
Gence, tarihi ve Azerbaycan’ın ikinci büyük şehri. Şah Abbas Cuma camii, Han Bağı, Gence Türk Konsolosluğu, şehir merkezi, Türk Dünyasının en büyük şairlerinden 1141 doğumlu Nizami Gencevi’nin mezarı gezebildiğimiz yerlerden önde olanlar.
Bakü,Azerbaycan’ın başşehri. 80 adet eserin yazarı Enver Cingizoğlu’nun misafiriyiz. Bir günde gezilebilecek bir yer değil. Hızlıca gezebildiğimiz yerler Bakü Milli parkı, Türk şehitliği, şehir merkezi, Diyanet İşleri Vakfının yaptırdığı Cami, hükümet binaları çevresi ziyaret ettiğimiz mekanlardan bazıları. Teşekkürler İlham Hüseyinov, teşekkürler Enver Cingizoğlu, teşekkürler Ekber, Asgar huseynova, Vahid Mamedov Elvin Aliyev Beyler ve tüm Azerbaycanlı dostlar.

Tags:

No responses yet

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *